Tuesday, 9 June 2015

Lunch revisit @ Chili Espresso Sooka Central

Dengar my boss nak belanja..terus semua fikir nak makan kat mana..hati masing2 dah berbunga2 dah..yelah..ada orang nak belanja..seronok la..hehe..mula2 sebenarnya budak2 ofis ni..nak makan tempat lain..then pada the actual day..tetiba sorang tu nak makan kat Chili Espresso..lagi pun senang je nak ke Sooka Sentral ni..kitaorg cari tempat makan yg senang nak datang by LRT jer..x ramai yg ada kereta…so naik LRT..senang..x yah risau pasal parking..so kalo by LRT..choices a bit limited la..

Address : Sooka Sentral (G-5), 50470 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

Kenapa boss nk belanja..sebelum nk Ramadhan ni..saja je dia nak belanja..usually every year dia akan belanja the whole team makan dekat luar..ni first time jugak la kitorang cari tempat western2 sikit..selalunya mesti tempah dekat kedai ala2 thai gitu..

WELCOME
I pernah makan dekat Chili Espresso ni..for my previous entry, leh baca disini ye…Lunch @ Chili Espresso Sooka Central

This time around..apa nak makan ea..most of the team..order Fish n Chips..i order..Italiano Beef Burger..tetiba craving bege lak hr tu..padahal sebelum tu fikir nak makan sandwich jerr..terus tukar selera..hahaha..memang syok rr makan ramai2..sebelum makanan sampai..kita gossip2 la dulu ea..

Kitaorang kuar awal sikit that day..walaupun dah buat reservation table..tp kalo ramai customers dia nanti..lambat lak nak makan..masing2 dah lapo dah time tu..ramai jugak yg first time datang ke Chili Espresso ni..so lets check out what we ate that day..

HOT LEMON TEA RM4.80
 I order Hot Lemon Tea..yang gambo atas tu..yg kiri tu before..after lepas kocak2 semua (macam milkshake lak nak kocak2)..jadi la kaler belah kanan tu..air dia memang masam..xde gula..gula ada disediakan sekali..i letak 3 sachet gitu..ish2..haha..minum ni..memang calming sangat..siap peluh2 kot bila minum hot lemon tea ni..

PINEAPPLE FRIED RICE RM16.80
 Yg ni..member i order..dia sorang je order yang ada nasi..dia mintak "no pedas"..dia kata ok jerr rasa dia..i tengok dia habiskan plate dia dulu..sedap la kot..

FISH & CHIPS RM15.80
 Fish and chips..that day..5 orang order this menu..i pernah makan this dish..so i tau fish n chips dia memang sedap..it comes with wasabi mayo..portion pun ok..

ITALIANO BEEF BURGER RM17.80
 This is my order..presentation dia..tempting gitu...susah gak nak makan bege ni..besar kot patty dia..patty dia bg i..a bit masin sikit...tp rasa dia sedap..sos tomato belah kiri tu sedap..overall..memang sedap la..haha

ROAST CHICKEN THIGH RM18.80
 Yg ni..member i bg tau..biasa2 saja..xde yg luar biasa pasal this dish..i tengok dia makan pun x habis..

STANDARD BEEF BURGER RM16.80
 Yg ni pun sedap..i xde la makan yg ni..based on ofismate's review on the dish..

PIRI PIRI CHICKEN RM17.80
Yg ni pulak..my ofismate..x recommend..katanya Nandos lagi sedap..so i pun xde nak review sangat..first glance on this dish..bg i..nampak sedap jerr..tekak masing2..

Lama jugak la kitaorang lepak sana..bincang2 pasal keje..personal stuff..office gossips..hehehe..apa pun..memang kenyang la..ada org belanja kan..semua muka happy jer hari tu..i included :)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...