Monday, 1 June 2015

Lunch @ Fullhouse Sunway Pyramid

I saja ambil cuti that day..kenapa??

Coz cuti banyak lagi..hahaha..xde la..nk rehat2 kan badan sebenarnye..tp tup2 kuar pg jalan2..shopping..balik bertambah sakit badan..huhuhu..x sure sebenarnya nk pi mana..yelah..i sorang je cuti..mr hubby keje..so last2 I pilih pg ke Sunway Pyramid..baru je last week pg..tp x dpt nk usha2 brg..mr hubby shopping barang2 dia..so I kena jage budak2 tu la…habis semua tempat budak2 tu pusing..penat nk keja..x larat dah mak buyong nk main keja2 ni…

Sampai Sunway pun dah nk lunch time dah..dalam hati macam nak makan salad..mula2 nk makan kat TGI..tp last2 termasuk dekat Fullhouse...banyak kali dah lalu sebelum ni..tp x pernah nk masuk..nampak macam fancy2 sikit restaurant dia..all white theme cafĂ©..so this time,  saja nk try…coz I nampak diaorang ada wat lunch promo menu..Wild Mushroom soup + main course + ice lemon tea/coffee + dessert of the day..harga dalam RM25.90++..orait la kan…reward diri sendiri..

Address : Address: Lg 1.96, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia (Sunway Pyramid)

MENU PROMO
FULLHOUSE
Interior dia memang serba putih..kalo dating ni dah sesuai sangat dah ni..hahaha..memang nampak macam ala2 fine dining sikit tp sebenarnya macam themed cafe jugak..tp memang cantik la interior dia..

PART OF THE INTERIOR
Main course dia, ada 6 choices..last2 I pilih Mushroom Ham Carbonara (Fettucine with turkey ham, shitake mushroom in creamy sauce. Sprinkled with some bacon on top)..air pulak..i add on..RM2.00 untuk dapatkan fresh fruit juice – watermelon..

WILD MUSHROOM SOUP AND WATERMELON JUICE
Wild mushroom soup dia memang sedap giler..siap ada chunks and bits of mushroom dalam tu..i suka sangat...makan ni je dah suku kenyang..hahaha..main course pun sampai..wah..besa nye pinggan..presentation dia memang tip top..taste wise..sedap gak rr…tp sauce carbonara dia a bit thick for me.. and I x dpt nak habiskan pun..perut dah stat kenyang..
MUSHROOM HAM CARBONARA
So I terus mintak dessert..yg ni memang pelik sikit..coz I usha meja2 kiri kanan i..i tengok dessert diaorg macam fruit tart or some form of pie..tp I dapat chocolate cake..yg memang sedap giler..x sure kenapa I dapat yg lain dari yg lain..ke memang ada banyak dessert of the day that day..well..apa pun..cake tu memang sedap sedap n sedap..nampak kecik and innocent je cake tu..tp packed full of taste..

MY DESSERT
Keluar jer dari kedai..rasa perut lebih besar dari biasa…perut mak buyong memang la dah besar..ni macam ditambah2 lagi kebesaran dia..hahaha..ok..shopping time..




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...