Sunday, 3 May 2015

Lunch @ Wak Dol Kitchen Setia Alam

OTW nak balik kampong time ni..so memandangkan dah terik matahari..n perut pun keroncong..so mencari tempat untuk lunch..tetibe teringat satu kedai ni..kedai ni pernah masuk dalam Jalan2 Cari Makan TV3 tu..dalam beberapa episode yang lepas jugak la..memang dah lekat dalam kepala yg kedai tu dekat Setia Alam..bila google2..rupanya kedai tu belakang Petronas Setia Alam tu jer…so xde la susah sangat nak cari..tp kalo dari arah NKVE tu..kena buat uturn la tuk sampai ke kawasan tu..kalo ikutkan JJCM tu..ada macam2 kat kedai ni..termasuk la asam pedas..lontong…lauk pauk..

Address: No.24 Jalan Setia Murni AG, U13/AG Setia Alam, 40170 Selangor

CLAYPOT ASAM PEDAS
Adeq I pernah datang sini…yelah..rumah dia pun dekat Setia Alam gak..so dia tau pasal Wak Dol Kitchen ni..katanya a bit expensive..so kita tengok dulu cm ner..hehehe

LAUK PAUK
LAUK PAUK
Sampai2 ajer dekat kedai tu..ramai jugak customers dia..dari segi interior dia, not bad.. ok la..memandangkan time tu tengah lapa..so kitaoang ambik nasi berlauk jer..hahaha..x jadi nak asam pedas ke apa..lain kali je la kot..

Lauk pauk dia ada macam2..lama jugak la nak pilih..last2..i ambik ikan bakar..sayur n tempe..mr hubby lak ambil ikan goreng n sayur..

MY LUNCH
MR HUBBY'S LUNCH
Dari segi rasa..sedap gak la..semua lauk dia ada rasa..tengah2 makan tu..tetibe Ziyad tunjuk ada lalat dalam air bandung dia..nasib baik dia nampak..kalo i..agaknya..memang x ternampak kot lalat tu..terus minum jer..hahaha..nasib time tu tuan kedai tengah kira2 makanan..dia terus tukar air bandung tu..dapat la yg baru..Terima kasih yer.!!

Dari segi rasa..orait kedai ni..coz x rasa menu2 dia yg lain..so x leh nak kata apa2..hehehe..dari segi harga..ehm..boleh la..a bit expensive sedikit... Probably kalo next time..nak rasa menu2 dia yg lain..

Boleh usha gak FB dia WAK DOL KITCHEN..

K, chow..nak balik kampung..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...