Monday, 18 May 2015

Dinner @ Crave Burger D'Pulze Cyberjaya

Lama x menapak ke D’Pulze ni. Sebenarnya ada plan datang sini..nak terjah Ace Hardware..nk cari hose reel tuk rumah..coz hr tu..hose depan rumah kena ambik org..so kena la cari yang baru..susah nak basuh2 halaman depan tanpa hose ni..dah usha2 dekat Ace hardware dah..byk tempat gak dah cari..tp yg dekat ace hardware tu antara yg murah gk r..xde la nak beli yang branded sangat pun..tp mr hubby kalo boleh nk yg canggih2 la..kalo yg canggih2 tu..harga pun mak aii..mahal lorr..

Bila dah usha2..ingat nk beli waktu nak balik nanti (perut dah lapo..dah stat wat lagu..haha)..xde la penat nak mengangkut..mula2 ingat nk makan dekat luar jer..tp pusing2 jumpa satu kedai ni..satu floor jugak dekat ace hardware..sebelah Seoul Garden..nama kedai Crave Burger C.B..kedai jual makanan western..so mr hubby pun on jerr..lg pun..malas la pulak nak cari kedai makan kat luar. 

Address : LG08, D’Pulze Shopping Centre, Lingkaran Cyber Point Timur, Cyber 12, 63000 Cyberjaya

WELCOME
MENU
Nk order..kena order terus kat kaunter..so lama jugak la kitorang belek2 menu dia..nasib malam tu x ramai..so xde la rushing sangat nk pilih menu..last2 I order fish n chips..mr hubby lak, order their Crave Beef Burger.

Interior dia simple jer..x banyak deco pun..macam kedai fast food jugak la..malam tu..x ramai sangat pelanggan..lg pun dah malam..

INTERIOR
Burger mr hubby sampai dulu..patty dia, homemade..buat sendiri..dari segi presentation, average saja..portion, for me..ok la..x sure la perut mr hubby..macam x kenyang je dia..hehehe..dari segi rasa..sedap gak rr..tp ada rasa masin2 sikit..for fries and air..kena add on RM4.00.

CRAVE BEEF BURGER RM10.00
For my Fish & Chips, ikan dia sedap..portion dia bagi i, sesuai la ngan kebesaran perut i..hahaha..Anak i pun suka makan ikan dia..overall, i like this dish..tp my dish, xde set..so air dia kena beli asing..add on air..RM3.00

FISH & CHIPS RM12.00
Overall, tempat ni agak menarik..sesiapa yg datang ke D'Pulze ni leh try makan dekat kedai ni..ada macam2 dlm menu dia..tp malam tu..mula2 nk try pizza..tp kemungkinan katanya akan lambat..so x jadi nak ambil..apa pun..another joint worth checking out..

..kuar2 kedai jer..tengok Ace Hardware nk tutup dah...arghhh!!! x dpt nk beli hose reel..tertangguh lagi hasrat..huhuhu




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...