Wednesday, 20 May 2015

Lepak @ Zack Two Ten (z210) Corner, Sungai Buloh Kuala Selangor

Salam semua..untuk entry ni..nak ucap terima kasih banyak2 pada mama n papa i..coz malam tu diaorg menjaga anak2 kami..kesemua cucu2 diaorg jage ( 5 org semuanya)..coz kitaorang adeq beradik n suami masing2..pg tengok wayang..Cerita Avengers..i nak sangat tengok..so I request kakak I pg beli dekat Plaza One Kuala Selangor..all tickets I bayar..memang kitaorang plan nk balik kampong minggu tu..tu yg wat plan sampingan pg tengok wayang  tu..wayang pun start malam..so hopefully bila kitaorang balik..anak2 sudah tido la..(harap2 sangat time tu)

ZACK TWO TEN CORNER
Balik jer dr tengok wayang..singgah kejap dekat satu warung ni..nama dia..Zacktwoten Corner..dekat kawasan sungai buloh..berdekatan dengan pejabat pos sungai buloh tu..bukak starting from 3 petang sampai la pukul 1 pagi..sebelum ni kalo x silap kedai ni dekat kawasan assam jawa..agaknya dah pindah ke sungai buloh, jeram ni la kot..apa yang ada..bermacam aneka lempeng n goreng2 ada..coz dah hampir tengah malam..so most of us order lempeng dia..i order lempeng pisang, mr hubby order lempeng biasa, adeq I order lempeng coklat..or lempeng milo kot diaorg panggil..yg lain order goreng2..

BOLEH YE NK WAT TEMPAHAN
Interior dia agak menarik..banyak pondok2 dihiasa dengan atap daun nipah..rare dah skang..kedai dia pun agak luas..banyak lg seating dia di kawasan belakang..kitaorg lepak2 dekat kawasan depan2 kedai dia..

INTERIOR
Lempeng dia bg i biasa sahaja..tp sambal dia sedap..i x habis pun makan portion i..perut macam dah masuk angin time tu..so dpt habiskan 3/4..hehehe..i try jugak adeq i nyer lempeng coklat dia..not bad la..ada rasa2 milo dia..hehehe..

LEMPENG PISANG RM2.50
LEMPENG COKLAT/MILO RM2.50
LEMPENG BIASA RM2.00
NASI GORENG
Goreng2 dia pun agak sedap..ada banyak lagi menu dia..coz dah waktu malam..xde la usha menu dia sangat..tp i pernah makan time kedai ni di kawasan assam jawa dulu..ada mee udang semua..so x sure still ada lagi ke x..mungkin ada certain2 waktu je kot..hehehe.

Sampai2 aje dekat rumah..rupanya kelima2 cucu semua lum tido lagi..masing2 tunggu mak ayah masing2..cian anak mama..x sampai 10 minute kemudian..anak2 i pun tido...tunggu mama n yayah dia rupanya..k..dah dpt tengok avengers dah..my first wayang for this year..hahaha..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...