Friday, 6 February 2015

Breakfast @ Thai Tomyam Kung Ayer@8 Putrajaya

Kecek mr hubby untuk breakfast kat luar..hehehe…nasib mr hubby on jer..pagi2 I dah siapkan anak2…semangat..actually x tau pun nak makan kat mana..plan asal nak terjah cyberjaya..tetibe I bg tau dekat Ayer@8 tu xde tempat best ke tuk breakfast..mr hubby terus bg tau ada satu tempat tu dia pernah makan. Sedap jugak..so apa lg..JOM!!!!

Address: A1-G-5 (Ayer@8, Presint 8), Putrajaya, Kuala Lumpur, Malaysia

Nama kedai tu, restaurant Thai TomYam Kung. For breakfast, dia ada jual nasi berlauk..siap ada nasi kerabu lagi..nasi dagang pun ada..macam2 la yg ada dekat situ..waktu kitaorang dtg, orang x ramai pun. So senang nak pilih makanan. Mr hubby makan nasi berlauk. I pulak, Nasi Kerabu dengan Ayam goreng…breakfast ke lunch ni..hehehe..

AMBIENCE
LAUK PAUK
LAUK PAUK
KUIH MUIH
Ada jugak jual kuih muih kat situ..ada pelepat pisang, pelepat labu..pulut panggang, cekodok..ketayap..kitaorg sambar dlm 5 biji kuih gak rr..satu RM0.50. 

JOM MAKAN
Nasi Kerabu dia sedap gak la..cili dia tu memang pedas la..nasib x banyak..kalo byk cili..jenuh nak habiskan..tempat dia ok la..not bad..ada banyak choice..pilih jer..

NASI BERLAUK
MY NASI KERABU
Overall total damage dlm RM27.00…macam makan lunch pulak ye…yelah..I siap ambik ayam..solok lada lagi..tapi masyuk!!! 

So kepada sesiapa yang x tau nak breakfast kat mana dlm Putrajaya ni..leh try di sini..bkn setakat breakfast jerr..lunch or dinner pun lh try kat sini..

K, chow..



No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...