Sunday, 8 July 2018

Raya 2018 : Copper and Light Peach Theme

Tahun ni sebenarnye mr hubby kata nk recycle balik baju melayu yang sedia ada. Coz baju melayu dia banyak dah so up to me la nk kaler yang mana based on the previous baju melayu yang dia yang ada. So time wedding adeq I, kitaorang semua ada baju kaler emerald green. So ingat tahun ni, nk bertema kan emerald green la.

Time shopping2 dekat PKNS Shah Alam, untuk cari baju I..coz I nk baju yang baru, x mau baju yang sedia ada..hehehe..tp time kat PKNS tu, susah nk jumpa baju yang I berkenan. Kt PKNS tu, banyak baju kebarung labuh. Coz I tahun lepas dah kebarung, so x mau la tuk tahun ni. Tengah mencari tu, terjumpa kaler ala2 copper atau bata ni dekat salah satu kedai kat situ. Baju Melayu saja la, for mr hubby and the boys. For me, kaler dia unique. So terus kami tukar tema and beli baju melayu tu. Hahaha. So kami pun teruskan pencarian tuk mencari baju I. So I terus pilih kaler peach. Tp hari tu x jumpa kat PKNS. Baju I, I jumpa dekat Bangi Gateway, sekali dengan baju anak gurl I. Susah jugak sebenarnya nk mencari baju kaler2 peach ni..ke I yang x pandai mencari. Walaupun x sepasang, tapi coz kaler dia lebih kurang so ok la lagi. Dari gambar, nampak baju I macam kaler putih tp sebenarnya kaler light peach yang berlace. Dekat Bangi Gateway tu, kemana I tengok mesti baju berlace yang dijual. Tengah trend la kot ea, both yang berlace & kebarung labuh.

So sempena Raya 2018 ni, I nak mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua!! I share sedikit gambar raya kami. ❤❤ Time ni dah raya ketiga. Pergi ke rumah family abang ipar. Lama x jumpa tangga kayu ni. Hahaha..so harusla berposing sekejap. I suka gambar ni coz semua tengah pandang camera..gambar2 yang lain, anak2 macam buat hal sendiri..dilema parents2 bila time bergambar dengan anak2 kecik. Hahaha..



Selamat Hari Raya semua!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...