Saturday, 28 July 2018

Birthday Treat @ Botanica + Co Bangsar

I cuti pada hari birthday I hari tu, coz ambil report card anak pada tarikh tu. So geng-geng ofismate, cadang tuk celebrate my birthday, sehari selepas tu. Seronok bila ada orang nk belanja makan. Hehehe. Mula-mula diaorang nk bawak I pergi ke kedai Japanese coz diaorang tau I suka makan Japanese food. Tp I tau ramai x yang berapa makan, so terus tukar tempat ke western. At least makanan western, semua suka, coz ada banyak choice. So tempat pilihan, Botanica + Co di Bangsar. Naik grab je tp time kami nk keluar hari tu, memang tengah jem. So bertabah je la. 

Once sampai, nasib ada tempat. Ni first time kitaorang dapat seating di dalam Botanica. Hari tu asyik dapat seating di luar jer. Interior dia memang cantik. X terambik lak gambar interior dia. Kalo nk dating..mesti best. Hahaha.

I suka salad dekat Botanica ni. Diaorang ada gak Botanica Deli which is just next to Botanica ni. X try lagi tp nmpk memang best la. More to salad. Which is my kind of thing la. Memandangkan kami berlapan hari tu, kitaorang order dalam 6 dishes jer. X leh order sorang satu coz takut x habis. Apa yang I order, their Club Sandwich. First time nk try yang ni. Selalu I order salad jer. Yang best makan ramai-ramai ni, semua makanan dapat rasa. Aglio Olio dia, walaupun nampak innocent, tp pedas wei.

Jom usha gamba..

CEASER SALAD..TELUR TU GERAM JER..NK JE PECAHKAN

CLUB SANDWICH

AGLIO OLIO

Yang ni pulak, Curry Fries dia. First time try, n seriously very addictive. X tau la sebab kami lapa ke apa, tp memang non stop makan fries. I tengok rata-rata pun ramai yang order fries dia. No wonder..memang sedap. Time sampai pulak memang tengah panas2. Syok oo. 

CURRY FRIES

Yang ni pulak, geng2 ni order. I x order air..just air kosong jer coz tengah sakit tekak. Tp dpt la merasa sikit. Tembikai sorbet lebih kurang yang ni. Tp memang manis. Tp bila minum..ala2 di Hawaii gitu. Hahahaha.

YUMMY..BUT SWEET

Last sekali, diaorang order kan Churros, with ice cream..sebagai pengganti kek. Tapi time ni, hampir semua dah kenyang..so nk makan churros ni, dapat makan beberapa suap..manis!!! terkejut coz pekerja dia time bawak ni, sekali dengan nyanyi lagu happy birthday. Malu sekejap. Apa pun, thanks geng. My office mate semua best2, tu yang sampau skang, x tukar2 lagi department. Coz the people and atmosphere sangat best. 

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!

What a memorable birthday. Thanks guys!!!

Address: 8, Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

2 comments:

  1. happy belated birthday.. seronoknya celebrate dengan kawan2 and makanan semua sedap2 nampaknya =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...