Wednesday, 27 December 2017

Lunch @ Sukiya Tokyo Bowls and Noodles IOI City Mall

Bersempena dengan akhir tahun n Christmas ni, rata-rata shopping complex penuh dengan jualan sales. Jadi kami pun diantara yang memenuhkan shopping complex tu la. Mr hubby nk pergi ke Sports direct, so yang paling dekat dengan rumah, IOI City Mall. So time lunch tu, anak-anak dah mintak nk makan KFC tp queue dia, panjang giler kot. Seat banyak lagi. Masing2 tengah kelaparan, so kitaorang mencari la kedai makan yang lain. Sorry la ye anak2. KFC lain kali la ye. 

Tengah jalan2 tu, ternampak kedai Sukiya Tokyo Bowls and Noodles. Kami intend nk lalu jer sebenarnya. Time lalu tu, saja usha menu dekat bahagian entrance nk masuk tu. Usha punya usha, kami pun masuk la. Macam-macam jugak menu dia. Tp sayang, udon x de. So mr hubby decide untuk ambil dua set – Ramen and Rice combo - Tokyo Noodles and Gyudon Zen. I ok jerr..dah lapo..Set ni datang sekali dengan air ice green tea & pickled veggies. Pekat wei green tea dia. Tengok kaler pun dh tau. Hijo betul. Time kami datang tu, memang tengah peak lunch hours. Kedai ni pun leh tahan penuh nye jugak. Sebelum masuk, siap tnya dulu, halal ke?? Halal ye kengkawan. 

FESTIVE DECO - HO HO HO

MENU

SPECIAL DISHES

OUR SET - TOKYO RAMEN WITH GYUDON ZEN

My verdict, both ramen and rice dia, not bad. Ada rasa. Ramen dia rasa sihat la. Ada telur, and portion ayam yang for me mencukupi. N portion dia banyak jugak. Combo ni kalo i makan sorang, memang x leh habis. Hahaha. Kalo nk pedas, leh tambah serbuk cili. Jeruk halia juga ada disediakan di atas meja. Tp jeruk halia dia x leh lawan sushi king punya. Rice dia pulak, berlauk kan daging. I have tasted better la tp rasanya dia still not bad. Just kuat sedikit bau daging dia. Tp sapan jugak semuanya ye. Lepas anak I habiskan satu bowl ramen tu, boleh dia kata dia lapo lagi. Cheh. Banyak kot dia makan. Perasan jugak selera dia semakin menjadi2. Sebelum balik, singgah auntie anne. Budak2 ni sentiasa lapo pulak. 

CILI SERBUK N JERUK HALIA

WE ORDERED TWO SET OF THESE

DECO2 DI DINDING. PENUH GAMBO MAKANAN SAJA

So, if you guys want to try out Japanese food, other than your usuals, you may try Sukiya Tokyo Bowls and Noodles IOI City Mall.  For other locations, you ols boleh visit their web here : SUKIYA.

Chow you guys!!



3 comments:

  1. kalo menu jepun mmg layan sushi ataupn bbq..yg kenis noodle camni xbrp tp kalo peminat yg suka mmg layan kn...kt ioi city mall tu byk tmpt mkn...syok la mcm2 leh try

    ReplyDelete
  2. sukiya memang sedap, selalu makan kat AEON Melaka je..

    ReplyDelete
  3. WOW....kena g try mcm ni...yummy

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...