Thursday, 16 February 2017

Dinner @ Sushi Zanmai D’Pulze Cyberjaya

Berita gembira di bulan February..dapat surat cinta dari HR office..akhirnya..probation untuk kenaikan pangkat sudah settle dan Alhamdulillah, effective 1st February hari tu..dah dapat title baru dah..teringat time2 nak interview untuk naik pangkat..fuhh..berdebar..dan sangat besyukur coz berjaya jugak..so balik tu, trs bagi tau mr hubby..so untuk meraikan..mr hubby ajak untuk makan luar..yeah..riang gembira hati..

I cadangkan untuk makan Sushi..so trs I bg tau nk makan Sushi Zanmai..paling dekat adalah di D’Pulze Cyberjaya..selalunye kalo kat tempat lain..mesti fully packed..lagi2 dekat IOI City Mall..ni first time nk try Sushi Zanmai ni..tp dari review..semua kata ok..nasib baik malam tu..x ramai sngt orang..

I MEMANG X TERER AMBIK GAMBO DI WAKTU MALAM..I NEED PHOTOGRAPHY CLASSES..HUHUHU

Dekat Sushi Zanmai D’Pulze ni..kawasan dia agak besar jugak..pandai gak waiter dia..nampak kitaorang bawak anak2 kecik..diaorang letak kan kitaorang dekat sudut tepi..senang untuk monitor anak2..tp knowing my children..sekejap je duduknye..lepas tu dah duk merayau2..sabo jer la..lagi2 si Lily..susah untuk dikawal dah..

Menu dia agak besar jugak la..tp semua bergambo, so senang nk pilih..now ada seasonal dishes..tp pada waktu2 period tertentu saja..so ini apa yang kitaorang order.. 1 Large Kitsune Udon, 1 Crispy Salmon Roll, 1 Small Karaage Don, 1 Small Tendon, & 1 Tamago Maki. Nampak macam banyak..tp sekejapan je habis..hahaha..dasar perut lapo..

SALMON SPECIALS..LIMITED TIME OFFER

SALADS..YUMMY..TP X ORDER PUN..NEED SOMETHING HEAVY TONIGHT..

PILIH2..BANYAK CHOICES..

Coz x ramai time tu..so makanan n minuman pun cepat je sampai..first sampai adalah the Crispy Salmon Roll..then yang lain pun tiba satu persatu..

THE CRISPY SALMON ROLL..NICELY PLATED..

Tp bila bowl besar Kitsune Udon sampai..kitaorang semua terkejut..besar betul bowl dia..hahaha..ziyad n lily memang x dpt nk habiskan semua..tp memang berbaloi la..dari gambar ni nampak x besar sangat..but trust me..its a very big bowl..

THE BIG BOWL OF KITSUNE UDON..

Verdict on my dish..for me..memang sedap..Tempura dan nasi..tempura dia unique sikit..very thin n crispy..sedap sangat..x rasa oily pun..

MY TENDON..AIK..MESTI MR HUBBY LETAK WASABI KAT SITU TU..HAHAHA

Ni mr hubby punya..yg ni pun sedapp..ayam dia manis2 sikit..

KARAAGE DON..

Tamago Maki ni selalu I akan order untuk bagi si kecik tu makan coz dia suka makan telur dia tu..malam tu..semua berselera..alhamdulillah jugak..anak2 semua ada selera antarabangsa..senang mama n ayah bawak kedai makan mana2..hahaha..

ALHAMDULILLAH..SEMUA KENYANG..

Overall..tempat cosy..service ok..makanan sedap..will definitely be coming again..tp kalo dapat dating berdua makan sushi..ahhhh..bestnye..hahahah..k..its time to head back home n rest our big bellies..heheheh..

K..bubbye..

Address: Dpulze Shopping Centre, Lingkaran Cyber Point Timur, Cyber 12, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia



No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...