Wednesday, 22 February 2017

CNY celebration di Centrus Mall, Cyberjaya

Gong Xi Fa Cai semua..Al-kisah ni sebenarnya dah dalam 2 minggu lebih dah..baru nak tulis entry pasal CNY celebration..hehehe..The day before the event, mr hubby hantar brochure invitation pasal a Chinese New Year celebration dekat Centrus Mall Cyberjaya..ada macam2 event, lagi2 untuk kanak2..siap ada the biggest Yee Sang lagi..masuk Malaysia Book of Records tu..so pagi tu, kitaorang still debate lagi..nak pergi ke x nak..last2..buat decision untuk pergi usha..knowing ada banyak activities yang budak2 ni leh buat nanti..xde pg awal sangat..sampai sana around 11 gitu..so time tu, x ramai lagi yang datang..parking pun senang..

Centrus Mall ni terletak di CBD Perdana 3. Betul2 sebelah bangunan Saba restaurant tu..time ni, belum ada kedai yang bukak lagi di Mall tu..tp kawasan dia agak besar jugak la..siap ada taman permainan di tengah2 mall tu..

X lama pun kitaorang kat sana..dalam 3 jam je..hehehe..sempat la budak2 ni main sand art..toss yee sang..tengok lion dance..ambik2 gambo..dapat balloon..ice cream..makan2..hahaha..nice jugak la..

So jom usha gambar2 from that day..

INSIDE OF THE MALL..

Badut ni terer, walaupun x berapa nk senyum..hehehe..compare2 dengan clown lain..dia pandai buat balloon2 twisting jenis yang jarang2 i tengok clown lain buat..hehehehe..yg dia tengah buat ni..a big lollipop for Lily..Ziyad mintak machine gun..belum masuk kereta..dah pecah semua..

AJAR BOLEH??

SNAP2 GAMBAR..


SAND ART STATION

SUKU SIAP..

Dapat voucher makanan hari tu..dapat free Big Lab burger voucher dan jugak RM15 food truck vouchers..orait la..makan free..yeah!! Lama x pekena Big Lab punya burger..sedapp gilerz..yang ni..chicken..both chicken n beef dia sedap..

MINI SIZE BURGER

FOOD TRUCK AREAS

BIGGEST YEE SANG (42 X 32)..RAMAI YANG DUK MENCARI SALMON..YANG TENGAH TU..MEMANG SAMPAI KE SUDAH TAK TERUSIK..HAHAHA..KAMI2 NI TOSS KAT TEPI JERR

LILY TRY PAKAI CHOPSTICK..

LION DANCE GUYS GETTING PREPARED OUTSIDE

Overall..it was quite an experience..budak2 pun suka..ramai tau yang datang ke CNY celebration ni..Hopefully kedai2 ni Centrus Mall ni x lama lagi akan bukak la..another mall in Cyberjaya for me to explore..

*pssstt..td makan x kenyang..so jom cari tempat makan lak..hehehe..

K..chow..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...