Friday, 10 July 2015

Iftar @ D’Saji Restaurant Taman Tasik Titiwangsa

First berbuka puasa buffet untuk Ramadhan kali ni..ofis punya event..this time tempat yang di cadangkan adalah dekat D’Saji Restaurant Taman Tasik Tititwangsa. Sebelum ni, restaurant ni dikenali sebagai Restaurant Nelayan. Femes jugak rasanya restaurant ni..buffet kali ni bertema kan "Streets of KL"…so stall2 semua ikut nama2 jalan dekat KL. 

Selalunya kalo makan buffet time bulan puasa…x dpt nk makan banyak sangat..tapi kalo bukan bulan puasa..leh pulak melantak buffet sampai x kenyang2..hahaha..kitaorang gerak dari rumah agak lewat sedikit dari yang di plan. Coz I bawak sekali mr hubby and the kids for this Iftar event. Akhirnye..berbuka puasa dalam kereta jer..lambat dalam 10 minit gitu..jem wo depan Istana Budaya tu..

Address: Jalan Temerloh, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Harga dalam RM75.00 sorang (kalo x silap..). Tp ofis dpt diskaun sikit..mungkin coz ramai kot..i pun x sure..i nampak jugak ada promo dalam Groupon. So still ada masa lagi nak membeli groupon buffet ke Restaurant ni..

Untuk menu2, leh usha dekat sini..MENU

Cerita pasal makanan dia pulak..

Ada bermacam2 dekat buffet ni..jom layan kejap gamba2 buffet dekat situ..sorry la..gamba x berapa nk cantik..tertarik dan menarik..time I snap2..mostly makanan dah separuh habis..ngee…sampai lambat kan..

BERANEKA BUBUR
GULAI KAWAH DAN SUP TULANG
LEMANG..NASI IMPIT..RENDANG..KUAH KACANG..KUAH LODEH..MCM RAYA DAH..
MEE STALL
ROJAK STALL
KEREPEK2 DAN ASAM2
Makanan yg i suka kat sini..goreng pisang dia…perghh..delicious..teringat my mom punya goreng pisang..sedap giler.. Daging kambing golek dia pun sedap..tp yg ni cepat sangat habis..kena beratur sikit untuk dapatkan daging tu..Air dia pun sedap gak..malam tu..air Katira dan Ice Lemon tea..ada jugak steamboat kat sini..byk choices..

PISANG GORENG YG SANGAT SEDAP..
STEAMBOAT CORNER
PASTA CORNER
Ada roti john..popia..rojak..nasi berlauk..sup tulang..gulai kawah..mcm2 lagi la..byk sgt kalo nk disebut satu2..

Bahagian dessert corner dia pulak.. x banyak choice sgt..choice kek sikit jerr..ada jugak buah-buahan corner..ABC dan ice cream..mula2 nk jugak try ABC n ice cream dia…tp line dia asyik panjang jer...so last2..x beratur pun..

Pinggan2 kami..

MY PLATE
MY PLATE
Interior dan kawasan dia cantik..malam tu..ada persembahan lagi..dpt la dengar dendangan lagu sambil makan2..kawasan dia atas air..so ada byk fountain..luas pun luas..tp malam tu..ofis kitaorag tempah bilik..ada aircon semua..dan kawasan buffet spread dia agak besar sikit..nk sampai ke menu yg ujung..jenuh jugak la nk berjalan..hehehe..lagi2 untuk mak buyong mcm I ni..cepat betul penatnye..

Xde pulak gambar i snap yg tunjuk nama2 streets of KL..hahaha..

SUASANA
Overall..i suka buffet dan kawasan dia..walaupun choice makanan dia x bnyk sangat yg menarik perhatian i..tp mostly yg I rasa memang sedap..service pun ok..kawasan dia bersih..surau dia besar..best jugak la..i x pernah makan kat sini sebelum ni..so i x leh nk wat comparison..apa pun..Tahniah D'Saji Restaurant!! A place worth remembering..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...