Thursday, 30 August 2018

Short Trip to Penang 2018 : Leisure Cove Hotel & Apartments

Musim cuti sekolah dengan Raya Haji hari tu, kami decide tuk bawak anak-anak pergi bercuti di Penang. Lama x jejak kaki kat sana. Rasa last pergi, dalam 5 tahun yang kot. Lama dah. So 2 minggu sebelum nk pergi bercuti, kami dah start nk booking tempat penginapan la. Kami dah usha banyak hotel & apartment dah, tp banyak jugak yang dah fully booked. Dan kalo yang ada pun, x muat untuk kami berlima. Skang bila anak-anak dah start besar, kami kalo boleh, kena cari family room atau two rooms la. So lepas baca review semua, last kami decide tuk book 3 hari 2 malam di Leisure Cove Hotel & Apartments, situated dekat Tanjung Bungah. Kami pilih two bedroom apartment. Luas sikit. Memandangkan ni apartment, so xde breakfast la. Kami book via Traveloka Apps. Senang dan mudah. 

Kami sampai dalam pukul 4. Check in memang senang la. Kena letak duit deposit RM100 tau time nk check in. Bila check out, claim balik. Nk cari apartment ni pun senang. Berpandukan waze, InsyaAllah akan sampai. Time sampai tu, anak I yang kecik tengah tido, so terpaksa la angkut dia bawak naik atas. 

 Jom usha gambar-gambar apartment 2 bili kami hari tu ea..

CHECK IN

LOBBY

HARGA BILIK. 

MINI KITCHEN..DAPUR MASAK XDE YE. ADA MEJA MAKAN SEKALI. SENANG UNTUK MAKAN2

RUANG TAMU

MASTER BEDROOM

BATH TUB DI BILIK MASTER

SECOND BEDROOM. 2 SINGLE BEDS. ANAK TENGAH KEPENATAN. 

VIEW FROM TINGKAT 1

AMENITIES

Kami pilih sea view, tp malangnya dapat tingkat 1. So xde apa sangat la yang boleh di view kan. Banyak pokok2 la. Tapi still leh nampak laut. Kami sengaja pilih two bedroom apartment coz untuk 3 hari 2 malam, at least budak2 ada ruang tidur sendiri dan ada ruang untuk main kejar2..hahaha. Lagi pun, bilik ni, ada bath tub tau. Tu antara plus point apartment ni. Swimming pool pun ada. Dekat kawasan roof top apartment ni. Leh swimming sambal enjoy the view. 

Swimming pool dia not bad. Ada kids pool, an adult pool, and a round pool tuk duduk2 sambil tengok pemandangan luar. Tp duduk atas bumbung kan, angin dia, sejuuukkk. Anak-anak I mandi sekejap jer coz asyik duk mengadu sejuk jer..Adult pool dia best. Dalam, so seronok berenang. Dapat la swimming dalam sejam jer, so lepas tu, budak2 ni sambung mandi dekat bath tub pulak. 

ADULT POOL

KIDS POOL

VIEW DARI ROOF TOP. NAMPAK MASJID TERAPUNG

Overall, for me, cara layout dan susunan apartment ni ok. Just ada a few items yang perlu dipebaiki la. Faucet dekat toilet dua2 bermasalah. Air asyik menitik jer. Towel pulak hari first tu, diaorang lupa nk letak. Nasib kami ada bawak spare. Tp still x cukup la. Hari kedua, baru diaorang sediakan towel. Parking pun agak susah, coz very limited. Malam first tu, kami terpaksa letak kenderaan dekat luar kawasan coz dah penuh. First come first serve. Lambat, sila parking luar la ea..Yang lain, semua ok. Water pressure ok, air cond ok, bersih, dapat 8 botol air, and additional ameneities coz duduk 2 malam kan..overall, memang berbaloi dengan harga yang kami dapat. Bilik luas, Kedudukan hotel pun just nice. Dekat dengan pantai. Ada laluan di sebelah hotel ni untuk ke pantai.

Apa yang kami buat selama 3 hari 2 malam di Penang???? Tunggu entry seterusnya ye. ☺☺

Address: 563, Jalan Wee Hein Tze, 11200 Tanjung Bungah, Pulau Pinang





2 comments:

  1. paratment ada bathtub mmg syok la ank2 tu sbb dh penat kt pool..sambung bathtub plak kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila taip laju tk tgk blk tu jd slh eja "apartment" hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...