Tuesday, 4 September 2018

Lunch @ Ruby Legacy Restaurant Klang

Lama duk usha restaurant ni. So bila usha IG JJCM TV3 tu, keluar la restaurant ni. Pernah masuk JJCM kedai ni. Mertua I memang dekat Klang so time tu memang dah otw nk ke rumah mertua la. So I ajak mr hubby pergi makan sini. Memang late lunch. Sebelum tu teman mr hubby ke kedai pancing dulu. Dalam pukul 3 jugak la sampai. Kenapa restaurant ni antara tempat yang I nk sangat pergi..coz menu dia, memang menu2 kegemaran I. Nasi Ayam Hainan, Mee Hailam, Mee Wantan, Mee Kicap..menu kopitiam. 

Sampai saja, kami customer yang kedua la. Tp x sampai 10 minit, ada 4 lagi family sampai. Ramai jugak late lunch macam kitaorang ni ye..ke diaorang dah start minum petang. Lama gak nk pilih coz banyak sangat yang I nk cuba. So last2, mr hubby pilih Mee Kicap, I pilih Mee Wantan, n anak-anak of coz, Nasi Ayam Hainan. Air dia pulak, I saja try Cham Ais dia. 

MENU


SUASANA KEDAI

Ni Mee Kicap mr hubby. Not bad la rasanya tp dari segi portion, mr hubby macam x cukup jer..kalo perut I confirm kenyang la. Anak-anak time tu x habis pulak makan nasi ayam, so mr hubby la yang habiskan. 

MEE KICAP

Ni my Mee Wantan. Sedap jugak. Pernah try yang lagi sedap la. Tp rasanya antara tiga dish yang kitaorang order, nasi ayam dia kot yang paling sedap. Nasi dia sendiri dah sedap and lembut. Sup dia pulak, sup jernih. Sedap. Sambal dia, memang kick la. Kalo ada tauge ni, confirm lengkap. Hehehe
Cham Ais dia, x sampai separuh, I dah pass dekat mr hubby dah..hehehe..perut kosong, I minum caffeine..terus tangkap kepala. Pening terus. Sejak dua menjak ni, mcm x leh langsung minum kopi..minum sikit pun, dah terasa pening dia..i’ll stick to tea saja la. Dari segi harga, overall for me, still affordable la. 

MEE WANTAN

NASI AYAM HAINAN

SOS YANG SEDAP

Nampak dari sign board dia hari tu, rasa kedai ni macam nk tutup sementara. X sure la sebab nak renovation ke apa. So make sure check IG diaorang atau pun FB diaorang, Ruby Legacy Restaurant for updates ea. Apa pun, lepas ni nak repeat lagi. Nk try toast dia & Chicken Chop Hainan dia pulak. 

K, chow guys!!

Address: Taman Sri Pesona, 41200 Klang, Selangor

1 comment:

  1. Kalau dekat boleh ana cuba nasi ayam tu. Dalam gambar pun dah nampak sedap.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...