Monday, 30 April 2018

Lunch @ Tovista KL Gateway Mall

Seronok bila ada orang yang nk belanja. Memandangkan masing2 sibuk, so x boleh mencari tempat makan yang jauh. Tuan empunya yang nk belanja, cadangkan KL Gateway Mall. Kami on saja, tp bila sampai ke KL Gateway, x tau nk terjah kedai mana. So last2 I cadangkan Tovista, coz pernah nmpk masuk JJCM. So kitaorang berharap makanan dia sedap2 la. 

Some info on Tovista 
Tovista exist by taking a good leap for Touch, Vision and Taste. It is the idea behind these THREE cores that make us who we are as a brand. The establishment opens up a wide range of menu for Spanish and even Asian favourites accompanied by great selection of fine coffees to mocktails to milkshake! We focus solely on the quality that is given through our connection with our customers and the loyalty we commit to our brand. Have a drink with us, you’ll notice the difference!

WELCOME TO TOVISTA

NICE INTERIOR..VERY HOMEY

I like the environment. Very cosy, sesuai sangat untuk lepak ngan kawan-kawan, gossip2 sana-sini. Dekat sini, self service. Kena order di kaunter. Lama jugak la kitaorang nk decide nk makan apa. Kat sini, more to western and local dishes la. I sempat gak usha IG dia, tngk gambar2 makanan dia. Hehehe. So last-last, I ordered their Fish n Chips. Yang lain ordered, Salted Egg Prawn Pasta, Tovista Beef Burger, Grilled Chicken, Nasi Lemak & Chocolate Chip Frappe. 

MENU

MENU

MENU

I suka datang ke KL Gateway Mall ni walaupun x banyak kedai makan sangat tp ada kedai2 yang I suka. Dan kat sini, x ramai orang, so senang. Tngh gossip2 tu, Chocolate Chip Frappe pun mai..perghh..tngk pun dah leh leleh. Portion memang besar. Kalo I, boleh dikongsi ngan anak2 la kalo gitu. Hari tu, air tu, kitaorang kongsi bertiga. Sejuk..lg pun I tngh pantang ais..walaupun ada masa tibai gak tp kalo boleh, nk dielakkan la. Dari segi rasa, kebaboom. Memang marvelous la. Sedap!! 

CHOC CHIP FRAPPE

Ni pulak, my Fish n Chips. Presentation wise, memang tip top la, Visual dah nmpk tempting. Colourful Taste wise..ehmm..Fish dia for me, is excellent. Crispy and fluffy. But the sauce, chips and salad, for me, ada hit n misses. Sauce dia, memang x “go’ dengan tekak I. Patut bg tartar sauce jer..fries dia pulak, masin sedikit. So nk habiskan agak payah. Portion size ok. Harga pun ok lagi. 

FISH N CHIPS

Ni pulak, Salted Egg Prawn Pasta. Katanya signature dish dekat sini. Diaorang x berapa suka pasta tu, tp for me, I suka. X berapa masin, cukup lemak, juz kalo makan sorang rasanya boleh muak jugak la. Tp taste wise semua ada. Tp itu tekak I saja. Yang lain x berapa gemar.

SALTED EGG PRAWN PASTA

Ni pulak, Tovista Beef Burger. Besar kot. Terkedu member, coz dia dah tau x leh nk habiskan. Hahaha. For me, patty dia biasa..n masin jugak. Macam terlebih garam semua. Juz kalo dikurangkan garam tu, rasa overall mesti sedapp..

TOVISTA BEEF BURGER

Ni pulak Nasi Lemak and Grill Chicken. Yang ni, geng2 boy makan. I xde makan la, tp diaorang kata, ok saja. Nasi Lemak tu, katanya so-so saja. Tekak masing-masing.

NASI LEMAK AYAM

GRILL CHICKEN

So overall, walaupun perut kenyang, semua macam x berapa nk puas hati.. Sori la geng, I yang pilih tempat. Next time, kita meng"cofffee" atau meng"frappe" saja di sini ye. Ada jugak jual kek, tp x snap lak hari tu. Menu dia ada macam2 lagi sebenarnya. Ada pizza jugak disini. 

Address: LOT LG1-26, Gateway Kiaramas, Batu Complex Bussiness Centre, 60000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

K, x leh lama, ada meeting kena attend. Hehehe. Till next time. 



1 comment:

  1. Meleleh tengok burger beef dia... Waduhhhhhh... Sedapnyer....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...