Friday, 26 August 2016

Santai Petang di Playground Taman Permainan Cyberjaya

Balik dari kenduri sedara weekend tu, I ajak mr hubby pg ke D’Pulze Cyberjaya..saja nk bawak anak2 pi main dekat Molly Fantasy tu..first time I datang sini..i tengok ramai sangat orang..ramai yg dah tau pasal D’Pulze ni..kedai2 dalam dia agak menarik..kedai makan pun best2..

So bila otw nk ke D’Pulze ni..mr hubby ikut laluan arah belakang..husband terer bab2 jalan around cyebrjaya ni..yelah..maklum la..macam 2nd home dah..dah bekerja kat cyber tuk sekian lama nye..hehehe..so otw tu, I ternampak la satu taman playground ni..terus I tunjuk dekat mr hubby yang playground ni la yg I jumpa dekat google..tp x tau kat mana dalam cyberjaya..rupanya dekat situ jerr..so mr hubby kata..petang sikit kita pg situ la bawak budak2..skang tengah terik lagi..so bg budak2 main indoor dulu..Main indoor tu, dekat Molly Fantasy dalam D'Pulze tu..leh usha entry i pasal Molly Fantasy di sini : Molly Fantasy

Bila dah petang sikit tu..kitaorang pg la ke Taman Permainan Cyberjaya tu..luas jugak kawasan dia..siap ada outdoor gym tuk orang dewasa..ada gazebo2 kiri kanan playground..banyak pokok2 menarik..so ada banyak gak kawasan shades tuk parents monitor2 anak2 ketika diaorg bermain..

GAZEBO - SAYANG, X BERAPA DIJAGA..
Tp kalo I tengok anak2 I bermain..kasut ntah ke mana..dengan berpeluh2 nye..duk lari sana sini..duk main keja2 lak dekat playground..si Lily tu suka la ada orang kejar dia..tu yang kasut pun dah hilang dah x pakai dah tu..tp seronok tengok diaorang gembira..biar main sampai penat..malam senang nk tido nye..hehe

DARI ARAH JAUH, NAMPAK GAH
RASA MACAM KAWASAN UNTUK BUAT BUNYI-BUNYIAN TU
BANYAK SLIDES TUK ANAK2 BERMAIN
BG CLOSE UP SIKIT
Apa pun, kawasan taman ni agak menarik walaupun I rasa it needs more maintenance and care..ada kawasan macam mini air terjun berdekatan dengan kawasan playground..siap ada sampan bagai..tp dah terbiar saja..rugi sangat..rasa nya awal2 dulu mesti cantik kawasan ni..tp sekarang, dah x berapa terjaga sangat..ikan pun xde..

SAMPAN YG TERBIAR..
K, skg dah tau dah yg ada another playground dalam Cyberjaya..kena ada pelbagai option..so xde la anak2 boring asyik duk pg ke playground yang sama jerr..hehehe..

Teringin nk pg ke Playground besar dekat KLCC tu..kena kecek mr hubby ni..haha



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...