Wednesday, 24 August 2016

Makan tengahari @ Bakso Goyang Lidah, Sabak Bernam

Jarang2 dapat berjalan jauh..memandangkan minggu tu pergi short trip ke Lumut..so bila nk gerak balik tu..mr hubby ikut jalan dalam la..risau jem dekat highway..hari ahad la katakan..nasib x berapa nk jem la..so bila gerak dr Lumut tu..x berapa nk lapar sangat..so mr hubby cadangkan kita makan otw saja..tp bila google tempat makan menarik dekat Sabak Bernam..x banyak sangat yang keluar option..yg ada pun..i rasa bukan untuk makan tengahari..tuk dinner..

So cari punya cari..i terstumble across Kedai Bakso Goyang Lidah..bila I tngk kedudukan dlm waze..it turns out..5 minute jer time tu dari lokasi kitaorang..mr hubby pun on jerr la..kedai ni kedudukan dia, betul2 dekat selekoh..hari tu..kitaorang terlajak la jugak..nasib x banyak kerete..so boleh la undur perlahan2..parking tepi jalan jerr..

X ramai pun time tu..kedai pun xde la besar mana..tp orait la..Kedai ni, jual makanan Indonesia..i dah duk fikir nak makan pecel lele dah..tp last2..order benda lain..hahaha..mr hubby order ayam penyet..i order bakso bakar, tuk anak2, mee ayam. Air pulak..order bandung soda 2..ada jugak jual kudapan2 kat kedai ni..so makan la apa yg ada dulu sementara nk menunggu makanan sampai..

MACAM2 ADA KAT SINI
MENU OF THE DAY..BANYAK YG X PERNAH DENGAR..HEHE
I jarang miunm bandung soda ni..tp sedapp woo..manis pun manis..yela..tp coz banyak kali nk tuang soda tu dalam tu..harus la manis..kalo x..tawar lak rasa dia..minum waktu cuaca panas2..memang masyuk..tp anak i..x berapa nk minum sgt..dah la kitaorang order 2 bandung soda tu..jenuh nk habiskan..kembung perut minum air jerr..hahaha

BANDUNG SODA..YUMM..
Ayam penyet mr hubby..for me..i suka jerr..tp mr hubby kata x cukup pedas untuk dia..i rasa la sikit..xde pedas menyengat..tp still pedas jugak..mr hubby memang dasar kuat pedas..hehe..ayam dia sedap..

AYAM PENYET..
Yg ni lak, anak I punya..yg ni..for me sedap..anak I pun laju jer makan..banyak ayam dia dalam tu. Kuah dia pun sedap..

MEE AYAM
I puya dtg lambat..i sebenarnya x tau pun apa bakso bakar..tu yg saja nk cuba tu..haaa..ni dia..9 ketul bebola dia..dibakar..dan disalut dengan kuah yang I rasa macam kuah manis2 salut dengan kacang..
Seriously..i dapat makan 5 ketul jerr..selebihnya mr hubby la..hahaha..besar2 kot..dari segi rasa..for me..macam pelik sikit..hehehe..ke sebab x biasa makan bakso2 ni..boleh jugak order nasi impit..mintak jerr ngan kakak kedai tu..hehe..

BAKSO BAKAR
So bila dah balik tu kan..dalam kereta..i duk cakap ngan mr hubby..yang lidah I duk asyik gatal jerr..pelik tp benar tau..lama lak tu gatalnye..Jawapan mr hubby senang jerr..tu la dia..goyang lidah nye tu…ketawa terbahak2 kitaorang dlm kereta..

Penangan bakso goyang lidah..sesiapa yg nk try..leh datang sini yerr..ada banyak lagi menu2 dia..
Bubbye!!

Alamat : 
Restaurant Bakso Goyang Lidah
Panchang Bedena, Sabak Bernam



2 comments:

  1. heheheh goyang lidah . kelaka pulak namanya. tapi menarik

    ReplyDelete
  2. kat area sana..sabak bernam..kuala selangor..apa tah lagi yg dekat2 situ memang banyak kedai makan warung2 besh.. asben saya pon suka bawak singgah kalau lalu jalan2 situ.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...