Thursday, 22 February 2018

Lunch @ Wondermama Café Bangsar

Ni cerita tahun lepas..hehehe. 
Geng office I ni, x ramai sangat, n most of them are gurls. 80% of them actually. Kami kekurangan jejaka di ofis ni. Hahaha. So bila salah sorang daripada diaorang yang menyambut birthday, harus la celebrate di luar. Biasala, kami yang x menyambut birthday selalu yange excited. Hehehe..kali ni, kami opt untuk makan lunch n belanja birthday girl dekat Wondermama Café Bangsar. Kami naik grab jer untuk ke sana. Cepat n murah jerr..x perlu banyak hassle. 



Ini first time I pergi ke Wondermama Café but I selalu dengar pasal café ni. Time kami sampai, x ramai lagi, maklumla belum peak lunch hour lagi. I quite like the atmosphere. Screams cozy and homey feeling. Memang tempat yang best for hangout with the gurls..Makanan dia dekat sini, for me, its more to fusion food. So after looking at so many pictures of their menu (sorry, x snap lak gambo menu..huhu).. last2 I orderd their Curry Laksa. The rest ordered Nasi Goreng Soft Shell Crab n Chicken Chop. Semua pun order cendol. I sorang jerr yg order air panas. Tekak tengah sakit time tu. Sakit2 pun, pau jugak orang sebelah nye. Buat rasa. Hehe

BLUE N CHOC DECO

BANYAK TIFFIN-TIFFIN

Makanan agak cepat jugak. Terima kasih la coz memang tengah kelaparan. For me, laksa dia sedap. Isi banyak, kuat pekat, n sedikit pedas. Just nice for me. Tp kuahnye I x leh nak habiskan la. Banyak kot nk hirup. Geng2 yang lain, sedap gak. Nasi goreng soft shell crab tu pun agak sedap. Nasi goreng dia, rasa macam nasi goreng cina jer..simple yet berasa. Chicken chop pun sedap. 

NASI GORENG SOFT SHELL CRAB

CHICKEN CHOP

MY CURRY LAKSA..PEKAT

Cendol dia, rasanya cendol yang dekat tepi2 jalan lagi masyuk. For me, sedikit manis. tp kalo waktu2 terik kat luar, x salah nk pekena cendol dekat café tu. Isi pun banyak. 

CENDOL

Overall, the food and atmosphere was nice. Ingatkan ada jual kek..tp xde lak time tengahari tu. Kek terpaksa cari di kedai lain..apa pun, quite interesting. 

Address: Bangsar Village, G6, Ground Floor, 1, No Satu,, 1, Jalan Telawi 1, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Phone: 03-2284 9821


5 comments:

  1. Nasi goreng sift shell crab tu nampak menarik sgt. Laksa pun nak pekat kuah dia. Kembung perut kalau boleh habis kan kuah banyak tu. Hehhs

    ReplyDelete
  2. suker wondermama bangsar ni, makanannya sedap2 belaka

    ReplyDelete
  3. wondermama skarang dh byk cawangan ..pernh pegi yg kt avenue K dgn one utama...kita mkn carbonara sedap juga cumanya kuah pekat sgt..lps tu dessert suka durian crepe with aiskrim

    ReplyDelete
  4. Boleh tangkap leleh juga Nasi Goreng Soft Shell Crab yang ada kat sini.. Bangsar cam jauh la plak nak pergi, tapi sebab nak merasa punya pasal... #notetaken

    ReplyDelete
  5. nampak cantik cafe dia
    nice lah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...