Thursday, 14 April 2016

Anniversary dinner @ Degrees Restaurant Sama-Sama Hotel KLIA

6 thn lepas, pda tarikh 27th March, was the happiest day of my life..i became a wife..perkenalan I dengan mr hubby..dari masa kitaorang form four lagi..sekolah yang sama..kalo dikirakan..i dah bersama dengan mr hubby..dalam 15 tahun..almost half my life..banyak yang I dah harungi dengan mr hubby..jadi..anniversary hari tu..i treat mr hubby ke dinner buffet..kat Degrees Restaurant Sama-Sama Hotel, KLIA..lama x dinner kat hotel..bukan selalu kan..tp dinner kali ni pun..bukan dating berdua..semua angkut sekali..hahaha..jd kami berlima malam tu..

ENTRANCE
Lama jugak x usha groupon sebenarnya..so hari tu..i terjumpa la buffet groupon ke Sama-sama Hotel ni..i memang dah aim nk pg makan buffet kat Hotel ni..mungkin jugak coz dekat dengan rumah..so xde la jauh sgt nk menapak tuk dinner. Sebenarnya..ada dua buffet yg I teruja nk beli..yg lagi satu..Dim Sum Buffet..tp last2 yg tu..x jadi nk beli..so i terus sambar groupon tuk dinner ke Degrees Restaurant..

Malam tu..i buat reservation kul 7 malam..nak sampai ke Hotel ni senang jerr..guna waze pun leh sampai..memang otw pi KLIA. Dulu Hotel ni was known as Pan Pacific Hotel..nama restaurant ni Degrees Restaurant..sampai2 jer kat restaurant tu..x ramai pun orang..around 8 plus..baru ramai sikit orang..
Dari segi choice of makanan..for me..x banyak sangat la..a bit disappointing jugak la..coz my expectation macam “wow”..i x snap banyak gambar pun that night..romantic dengan mr hubby..n anak2..nk snap2..x syok la pulak..i snap apa yg I dpt jerr..

Jom usha apa yg sempat i snap malam tu..

ONE SECTION OF DESSERTS
COLD CORNER
MEE STALL
SUSHI N TEMPURA
SIAP ADA CEKODOK..
PEPAHAT  CILI
VARIETY LAUK 
Apa yang ada..pasta station..lamb station..sushi and tempura, nasi and lauk pauk..salad bar..mee goreng stall..n byk lagi la..x dpt nk sebut semua..Dessert dia pulak..this gotta be the main attraction dia..banyak giler choice dessert dia..I malam tu..baru jer lepas baik dari kena serangan angin dalam badan..so selera xde la memuncak sgt..memang rugi btl rasanya..i dpt makan sikit jerr..coz ujung2 tu i dah start mual..huhu..mcm preggy lak rasa..(oopppss..tp tidak ye)

Sushi dia..biasa saja..pasta dia..diaorang masak ikut liking kitaorang la..order pasta carbonara (biasa jerr rasa dia)..apa yg best..kambing dia sedap n lembut giler..memang tip top la..lauk pauk dia pun sedap. Ada udang butter, pepahat masak cili kering..menarik gak la..anak2 i..makan pasta carbonara..tu pun x habis..coz diaorg excited nk makan dessert n ice cream..bermangkuk2 ice cream lak tu..kat Hotel ni..below 6..dine for free..nasib baik la..coz skg ada hotel yg dah start charge above 4 years..usually 50% from normal price la..

Dessert dia..i x makan sangat pun..hari tu pun perut i still x berapa ok. memang rugi sangat..tp dah ditakdirkan perut i cam tu..huhu..apa yg i sempat rasa..ice cream dia..cake strawberry..cake green tea..buah2 (memang byk choice buah2 dia)..

Dari segi atmosphere pulak..memang ala2 romantik gitu..lampu malap2 jerr..nak ambik gambo pun..x berapa nak nampak makanan..huhuhu..suasana dia ok..kemas, bersih n cantik la..

THE ATMOSPHERE
Overall..i suka tempat dia..x jauh sangat dr rumah..dari segi makanan, boleh la..ada yg in need of improvement..ada yg memang ternyata sedap (daging kambing n dessert2 dia..)..apa pun..buatkan i teringin pulak nk try ramadhan buffet dia pulak..hahah..tp mr hubby mungkin x setuju..kekeke..

Apa pun..Happy 6th Anniversary to me n mr hubby..Love u darling..XOXO

Address :
Degrees Restaurant
Sama Sama Hotel
KL International Airport Jalan CTA 4B KLIA, Sepang 64000
+60387873333

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...